Családi foglalkozások, terápiák

Az elég jó szülőség fontos mozzanata a kiegyensúlyozott párkapcsolat, márpedig gyermek születése a család egészére mélyen kiható változásokat hoz magával: a kisbaba kielégíti az anya érintés-igényét, elvonja a megélhetés területéről, ahol az apa kezd fokozott aktivitásba, így a társas dimenzióban is ő képviseli a családot. A nagyszülők is keresik új szerepüket, a helyzet előhozza emlékeiket, saját szülői attitűdjeiket, saját nagyszüleik viselkedésformáit, így generációk viselkedését kell összhangba hozni. A megoldás keresését hátráltatja a társadalom elvárása, amely a „boldog szülők” homlokzat felhúzását támogatja.

Az ekképp gabalyodó probléma-szálak az évek során egyre nagyobb gombolyaggá nőnek, olyan – látszólag kibogozhatatlan – ok-okozati összefüggéseket magukba foglalva, melyek jó esetben terapeutákhoz, rosszabb helyzetben ügyvédekhez vezetik a család valamelyik vagy valamennyi tagját.

Mi a jó esetekkel találkozunk, nekik kínálunk segítséget és szakmai vezetést a z új egyensúly megtaláláshoz.

Családdal, gyermekneveléssel kapcsolatos szemléletünk, szakmai hozzáállásunk eredményeként körvonalazódtak az évek során az élményterápia keretei. A gyermekek számára megalkotott élményterápiás foglalkozásainkat a hagyományos terápiánál hatékonyabbnak és a teljes család számára előnyösebbnek tartjuk – ezért javasoljuk a szülőknek ezt a megoldást. A részletekről a Gyermekterápia menüpont alatt tájékozódhat.

Családos foglalkozást kizárólag két terapeutával vállalunk, egy ülés időtartama legalább két óra. Kérjük, legyen tekintettel erre a bejelentkezéskor!
Gyermekelhelyezési és egyéb, jogi eljárással is összekötött ügyekben előzetes szakértésre, szakértő tanúként való együttműködésre akkor vállalkozunk, ha lehetőséget kapunk a jogi képviselővel való egyeztetésre, és a család valamennyi tagjának érdekét és jóllétét szolgáló megoldás keresésére. Szakmai alapelveinkbe bepillantást nyerhet Szülők válófélben c. könyvünk részletéből.

Bejelentkezéshez, időpont egyeztetéshez, kérjük, tekintse át az Információk rovat alatti oldalakat!