Harmadik járvány-gyakorlat

Elalvás előtt vetíts magadnak katasztrófa-film jelenetet.Hunyd le szemed, lassítva, részletekre ráközelítve képzeld el a vírus útját.

Alkoss például képzeletbeli mozit az egyes számú olasz betegről: Mattia még nem tudja, hogy koronavírussal fertőződött, de nincs jól, ezért bemegy Codogono kórházába (Lombardia tartomány, Lodi megye), majd kisétál onnan. Hazamegy, otthon állapotos felesége fogadja. Megöleli és mondja neki, hogy semmi baj. Később barátokkal találkozik, de egyre rosszabbul van. Végre a feleségének eszébe jut az a barátjuk, aki egy hete tért haza Kínából, és akivel időközben többször is találkoztak. A képsort Mattia édesapja halála zárhatja…

Vagy lásd az első európai beteget, a menő német üzletembert, aki estére ugyan köhögött és lázas lett, de vett be vitamint, másnap kúrálta magát, aztán harmadnap, február 27-én már ott volt a fontos tárgyaláson. A kínaiakkal pörgött az üzlet, minden pénzt megadtak azért a védőfelszerelésért, amiért amúgy most mi adunk meg nekik minden pénzt. Vajon a jó üzlet boldogsága okozta a bajor társaságnál, hogy ugyan még hárman fertőződtek közülük, de senki sem mutatott különösebb tüneteket?

Ha rá tudod venni magad, elalvás előtt gondolatban levetítheted magadnak zárt szemhéjad mögött azt a szülinapi partit, ahonnan a Magyarországon az első betegtől, egy iráni diáktól indult útjára a vírus. Ezután fejben pörgess végig néhány alternatívát arról, hogyan, milyen utakon érkezhetne meg hozzád a vírus, mi volna az az óvatlan gesztus, mozdulat, lépés, amivel beleszaladnál egy fertőződésbe. Így tudod magad másnapra éberré hangolni, így tudod a mozgásodat, mozdulataidat, gesztusaidat még biztonságosabbá tenni.